+421 947 973 737 info@glampingresort.sk
Má 6 metrov a krásny výhľad: rozhľadňa Malý Ľubín

Typ aktivity

Prechádzka

Dĺžka trasy

3,2 km

S deťmi

áno

Čas

1h 20 min.

Prístup

Celoročne

Ak hľadáte nenáročný zaujímavý výlet v prírode, ktorý vám ponúkne nádherný výhľad na Hornonitriansku kotlinu a okolité pohoria, neváhajte a navštívte rozhľadňu Malý Ľubín.

6 metrov a výhľad na široké okolie

Táto drevená stavba sa týči na juhovýchodnom cípe Strážovských vrchov, na svahoch Drieňového vrchu, a je ľahko dostupná z kúpaliska v Chalmovej. Rozhľadňa bola postavená v roku 2018 a má výšku iba 6 metrov, čo je však dostatočné na to, aby ste mohli obdivovať panorámu Vtáčnika, Tribeča a Pohronského Inovca.

Rozhľadňa Malý Ľubín
Rozhľadňa Malý Ľubín

Ako sa tam dostať

Rozhľadňa je súčasťou Chalmovského okruhu. Odporúčame zvoliť trasu po zelenej turistickej značke, najmä, ak sa vyberiete na turistiku s deťmi. Počas prvých metrov sa zoznámite s miestnou flórou a faunou na Lesníckom náučnom chodníku Chalmová. My sme mali šťastie na tieto krásne jašterice.

Rozhľadňa Malý Ľubín
Rozhľadňa Malý Ľubín

Čerešnička na záver

Je len na vás, či sa rozhodnete v okruhu pokračovať alebo si trasu skrátite. Začínate aj končíte pri termálnom kúpalisku v Chalmovej, kde sa môžete okúpať, občerstviť alebo rovno dať masáž.

Rozhľadňa Malý Lubín je ideálnym miestom pre milovníkov prírody, ktorí si chcú užiť krásne scenérie a pokojnú atmosféru.

Rozhľadňa Malý Ľubín