+421 947 973 737 info@glampingresort.sk
Grilované broskyne

Grilované broskyne s medom, škoricou a kyslou smotanou

Grilované broskyne s medom a škoricou sú ideálnym letným dezertom, ktorý je rýchly a jednoduchý na prípravu. Tento recept je skvelým spôsobom, ako využiť broskyne a pridať im nový, lahodný rozmer. Kombinácia teplých, sladkých broskýň, aromatickej škorice a jemnej kyslej smotany je neodolateľná. Hoci je recept najlepší s čerstvými broskyňami, môžete použiť aj broskyne z konzervy, ak nemáte k dispozícii čerstvé.

Ingrediencie:

  • 1 plechovka broskýň (cca 800 g)
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 šálka kyslej smotany
  • 1 lyžica škoricového cukru (môžete si ho pripraviť zmiešaním cukru so škoricou)
  • čerstvá mäta na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava broskýň: Ak používate broskyne z konzervy, sceďte ich a jemne osušte papierovou utierkou. Ak by ste mali možnosť použiť čerstvé broskyne, umyte ich, prekrojte na polovice a odstráňte kôstky. Čerstvé broskyne by dodali tomuto dezertu ešte lepšiu chuť a textúru. Posypte ich škoricou a polejte medom.
  2. Grilovanie broskýň: Položte broskyne na grilovacej tácke na predhriaty gril. Grilujte ich približne 2-3 minúty, kým nezačnú byť mäkké. Otočte ich a grilujte ďalšie 1-2 minúty na druhej strane. Broskyne z konzervy sú už mäkšie, takže ich grilovanie bude trvať kratšie ako u čerstvých.
  3. Príprava kyslej smotany: Kyslú smotanu zmiešajte so škoricovým cukrom podľa chuti.
  4. Podávanie: Ugrilované broskyne položte na tanier, pridajte k nim kopček kyslej smotany so škoricovým cukrom a ozdobte čerstvou mätou. Podávajte teplé.

Tipy:

  • Ak chcete pridať trošku krémovej textúry, môžete na broskyne pred grilovaním položiť malé kúsky masla.
  • Pre extra chrumkavosť môžete na vrch pridať posekané orechy, napríklad vlašské orechy alebo mandle.

Tento dezert je jednoduchý, ale nesmierne chutný a určite očarí každého, kto ho ochutná. Grilované broskyne s medom, škoricou a kyslou smotanou sú ideálnou bodkou za letným grilovaním či rodinnou večerou. Bon appétit!