+421 947 973 737 info@glampingresort.sk
Od motokrosovej dráhy až na vrchol

Typ aktivity

Turistika

Dĺžka trasy

5,6 km

S deťmi

áno

Čas

Individuálne

Prístup

Celoročne

Slovensko je známe svojou bohatou prírodou a športovými aktivitami, ktoré ponúka. V dedinke Nitrianske Rudno sa stretávajú obe vlastnosti: Košútova skala a motokros Kaňová.

Košútova skala: prírodný poklad Nitrických vrchov

Košútova skala je malebný bralnatý vrchol vysoký 840 metrov. Týči sa nad obcou Nitrianske Rudno v Nitrických vrchoch. Tento vrchol poskytuje 3 v 1: nádherný výhľad na Predný Rokoš, čiastočne na Rokoš a obec Nitrianske Rudno.

Skrytá jaskyňa

V masíve Košútovej skaly vytvorila príroda asi 10 metrov dlhú Košútovu jaskyňu, niekedy nazývanú i Čierny Kotol. Jaskyňa je vyhlásená za prírodnú pamiatku a je voľne prístupná. K jaskyni vedie značená odbočka z turistického chodníka spájajúceho Košútovu skalu s neďalekým vrchom Rokoš. 

Pohorie Rokoš, kde sa Košútova skala nachádza, je súčasťou chráneného územia Národná prírodná rezervácia Rokoš. Táto oblasť je známa svojimi dolomitovými a vápencovými skalami, ktoré sa týčia nad Rudnianskou dolinou, čo vytvára úchvatnú scenériu.

Zo smetiska vznikla motokrosová dráha

Motokros v Nitrianskom Rudne, známy aj ako „Kaňová“, je miestom, kde sa stretávajú milovníci adrenalínu a zároveň sa tu začína aj turistika na vyššie spomínanú Košútovú skalu. Táto motokrosová trať bola vybudovaná na začiatku 90. rokov na mieste pôvodného smetiska a odvtedy prešla viacerými zmenami.

Trať je veľmi využívaná – členovia klubu tu trénujú, konajú sa tu rôzne akcie a dokonca sem chodia rodiny s deťmi opiecť pri ohni špekačky. Vďaka sponzorom sa tu každoročne organizujú motokrosové preteky, nazývané aj ako „gulášovky„. Všetky informácie o podujatiach sú zverejnené na oficiálnej stránke.

Ak hľadáte miesto, kde sa môžete spojiť s prírodou a zažiť dobrodružstvo, Nitrianske Rudno je pre vás ideálnou voľbou.