Grilované tortilly s prosciuttom

Grilované tortilly s prosciuttom, strúhanou mozzarellou, kukuricou, jarnou cibuľkou a bazalkou alebo oreganom

Grilované tortilly sú lahodné a chrumkavé jedlo, ideálne na rýchly obed či večeru. Kombinácia jemného prosciutta, krémovej mozzarelly a sladkej kukurice s bylinkami vytvára harmonickú a osviežujúcu chuť. Tortilly sú grilované do zlatohneda, čo im dodáva chrumkavú textúru a zároveň roztápa syr, čím sa všetky chute krásne prepoja.

Ingrediencie:

  • 4 veľké tortilly
  • 150 g prosciutta (tenko nakrájaného)
  • 200 g strúhanej mozzarelly
  • 1 šálka konzervovanej alebo mrazenej kukurice
  • 3 jarné cibuľky (nakrájané na tenké krúžky)
  • Čerstvá bazalka alebo oregano (podľa chuti, jemne nasekané, prípadne sušené)

Postup:

  1. Príprava ingrediencií:
    • Ak používate mrazenú kukuricu, rozmrazte ju a nechajte odkvapkať
    • Nakrájajte jarné cibuľky na tenké krúžky
    • Nasekajte čerstvú bazalku alebo oregano
    • Nastrúhajte mozzarellu
  2. Zostavenie tortíl:
    • Položte jednu tortillu na čistú pracovnú plochu
    • Rovnomerne rozložte vrstvu prosciutta po celej ploche tortilly
    • Posypte nastrúhanou mozzarellou
    • Pridajte vrstvu kukurice
    • Rozložte nakrájané jarné cibuľky po celej ploche
    • Nakoniec posypte nasekanou bazalkou alebo oreganom podľa chuti
    • Prikryte druhou tortillou a utlačte
  3. Grilovanie:
    • Rozohrejte gril na stredne vysokú teplotu. Ak nemáte gril, môžete použiť grilovaciu panvicu
    • Položte pripravenú tortillu na gril a grilujte približne 2-3 minúty z každej strany, alebo kým nie sú tortilly zlatohnedé a chrumkavé a syr sa neroztopí
    • Opakujte tento postup so zvyšnými tortillami
  4. Servírovanie:
    • Opatrne preneste grilované tortilly na dosku na krájanie
    • Nakrájajte ich na menšie kúsky podľa preferencie
    • Podávajte horúce

Dobrú chuť!